istražiti divljinu
sa druge visine

Svježi zrak. Zapanjujući vidici. Raznolikost flore i faune.
Ovo je planinarenje u Unsko-sanskom kantonu.

Dobrodošli u najdivlji dio Bosne.


Povežite se sa Unsko-sanskim kantonom iz drugog ugla.

Smirite svoj um terapijom u prirodi i uživajte u fizičkoj aktivnosti. Napunite pluća svježim vazduhom, pustite oči da uživaju u zelenilu vašeg okruženja i neka Vas mir obuhvati.

Obogatite svoj boravak u Bosanskoj Krupi pješačenjem do najcjenjenijih dragulja ovoga kraja: rijeke Une i rijeke Krušnice sa svojim moćnim izvorom. Uživajte u mirnom krajoliku, šetnjama šumama i zadivljujućim pogledom na kanjon rijeke Une. Ljubitelji prirode uživat će u bogatim bojama žada, smaragda i tirkiza koje ovo područje nudi u izobilju.

Odaberite put koji želite i krenite u istraživanje za cijeli dan. Planinarsko društvo “GRMEČ” osmislilo je nekoliko ruta sa označenim stazama koje možete istražiti u slobodno vrijeme. Mnogo je zadivljujućih i zanimljivih znamenitosti koje vas čekaju da istražite.

Uzmite svoje udobne cipele, kapu, zaštitu od sunca, vodu i grickalice… i idemo na planinarenje!

 

Uživajte u slikovitoj šetnji

Pješačke staze u okolini su relativno jednostavne tako da ljudi svih uzrasta mogu uživati u šetnji po krajoliku. Slikovite rute kroz livade, mnoge farme usput sve do rubova litica sa fantastičnom pogledom na rijeku Unu do pogleda iznad kanjona – to može učiniti svako. 

Popnite se na vrh za zadivljujući pogled

Na kraju vašeg pješačenja, usudite se posegnuti za još boljim pogledom. Odaberite jednu od 15 staza za penjanje i popnite se na još veće visine uz uspon uz liticu. Odmorite se usred uspona i osvrnite se kako biste uživali u prostranstvu kanjona rijeke Une.

Penjalište je najnoviji dodatak predivnoj ponudi aktivnosti na otvorenom ovog područja u Bosanskoj Krupi. Da li se usuđujete istražiti ove visine?

Otkrijte više mjesta za planinarenje u Unsko-sanskom Kantonu. Od Bosanske Krupe do Bihaća i dalje, planinarsko društvo “Grmeč” je pripremilo nekoliko zanimljivih staza za vas.

Pogledajte njih ovdje.

Jeste li spremni za opuštanje?

Rezervirajte danas vaš boravak kod nas.
Naš tim će vam pomoći da isplanirate svoj aranžman koji bi odražavao vašu konačnu viziju boravka u prirodi.