Održiv projekat

Naš pristup pronalaženju ravnoteže, blagostanja i zajednice.

Stvaranje održive budućnost

Trudimo se da živimo život u ravnoteži, da brinemo o sebi i svojoj okolini na bilo koji način i da uzvratimo našoj lokalnoj zajednici.

Pronalaženje ravnoteže

Familija Huzejrović od početka je težila stvaranju prostora u prirodi u kojem se ljudi osjećaju opušteno i smireno – prostor koji omogućava ljudima da se povežu sa prirodom i pronađu mir. Zato je lokacija udaljena 4 kilometra od centra Bosanske Krupe, ušuškana u prirodu, te se tu nalazi Wellness i Spa centar sa raznim tretmanima, teretana, zatvoreni bazen i teniski teren. Sve se radi o ravnoteži Jastva – kroz tijelo, um i dušu.

U partnerstvu sa prirodom

Za svako iskustvo koje smo u mogućnosti pružiti našim gostima, svjesni smo da moramo zauzeti prostor i uzeti resurse iz prirode. Zato nastojimo da nađemo život u ravnoteži sa našom okolinom, koliko god možemo.

Većina kulinarskih sastojaka koje koristimo su ili domaći ili lokalni uzgoj ili dolaze iz same prirode. Naš staklenik ima širok izbor povrća koje koristimo u mnogim našim jelima. Naš vinograd se višenamjenski koristi za uzgoj grožđa, ali i za uzgoj korjenastog povrća. Voćnjak se može pohvaliti nizovima različitih vrsta voća kao što su šljive, kruške, jabuke i trešnje. U našem neposrednom okruženju mogu se naći različite vrste biljaka i gljiva, kao što su bazga, bobičasto voće i jestive gljive.

U partnerstvu sa našom zajednicom

Dijeljenje ljepote prirode je blagoslov i sretni smo što smo u poziciji u kojoj možemo podijeliti naše prekrasno okruženje sa našim okolnim zajednicama. Briga o našoj životnoj sredini važna je za nas i naše buduće generacije, a ima li boljeg načina da to učinimo nego zajedno s njima. Stvoreno je nekoliko aktivnosti u bašti i permakulturi kako bismo naše mlade educirali o tome kako se priroda brine o nama i kako možemo uzvratiti uslugu.

Zlatna Nit osmislila je projekat u kojem djeca, bilo da su u posjeti sa svojom familijom ili iz lokalne škole, mogu aktivno sudjelovati u nekoliko vrtlarskih aktivnosti sat vremena ili duže. Edukacija je laka kada se izvodi na zabavnoj lokaciji sa zabavnim aktivnostima na zabavan način.

Predviđene su sljedeće aktivnosti: 

Planirati baštu

Saditi biljke, voće i povrće

Koje biljke, voće i povrće se dobro slažu

Brinuti se o biljkama

Pripremiti tlo

Recikliranje

Zalijevanje biljaka, voća i povrća

Berba voća i povrća

Brinuti se o našim životinjama

I još mnogo toga

Učešćem u ovim aktivnostima djeca osim novih vještina dobijaju mnogo koristi. Procvjetala ljubav prema prirodi. Osjećaj razumijevanja i odgovornosti. Otkriće i zaključivanje. Saradnja sa vršnjacima. Kreativnost. Samopouzdanje. Fizička aktivnost i ishrana. 

Kontaktirajte naš tim da organizujemo vrijeme aktivnosti za djecu. 

Jeste li spremni za opuštanje?

Rezervirajte danas vaš boravak kod nas.
Naš tim će vam pomoći da isplanirate svoj aranžman koji bi odražavao vašu konačnu viziju boravka u prirodi.