Opustite svoja osjetila

Svježina prisutna u zraku. Ljepota sezonske promjene. Želja za avanturom.
Mirnoća šuma i brda. Čežnja za ponovnim povezivanjem sa samim sobom.
Neotkriveno mjesto.

Otkrijte skrivene dragulje

 

 U našem užurbanom modernom životu, priroda se može osjećati izvan dosega. Pozivamo Vas da sve to ostavite iza sebe i pozdravite ponovno povezivanje – s prirodom, jedni s drugima, sa sobom; tijelo, um i duša. Naša udaljena lokacija nudi idiličan šarm u prirodi s modernim wellness i spa sadržajima te raznim vanjskim modernim i tradicionalnim kulinarskim iskustvima.

Bosna ima mnogo toga za ponuditi ljubiteljima prirode – rijeke, šume, planine, divlje i netaknute prirodne ljepote i svjež zrak. Naš Unsko-sanski kanton posebno se može pohvaliti širokim spektrom mjesta sa nezamislivim prirodnim ljepotama – istražite naš prirodan izvor kao što je vrelo Krušnica, idite na rafting, vožnju kajakom ili se provozajte čamcem po rijeci Uni ili Krušnici, uživajte u nekoliko veličanstvenih vodopada u regionu kao što su vodopad Pliva u Jajcu, vodopad Bliha u Sanskom Mostu, vodopad Štrbački Buk u Nacionalnom Parku Una u Bihaću ili Ripački slap u Bihaću. Posjetite najmlađi od tri nacionalna parka u Bosni, Nacionalni Park Una, te istražite stare gradove i dvorce svake općine kao što su Ostrožac, Ključ i mnoge druge.

Za manje od 2 sata vožnje od Zlatne Niti ima mnogo toga za vidjeti i raditi. Naš tim je više nego sretan da planira Vaše putovanje s Vama kako biste Vi i vaša familija mogli izvući maksimum iz svog boravka kod nas.

 

UNA NACIONALNI PARK

Nacionalni park Una je jedan od četri parka u Bosni i Hercegovini. Popularna turistička atrakcija zbog mnogo razloga kao vodopadi, slapovi, flora i faune, rafting, i mnogo više. Udaljena je samo 30 minuta vožnje od nas. 

NACIONALNI PARK PLITVICE 

Nacionalni park Plitvička jezera je vrlo popularna turistička atrakcija i udaljen je samo 1 sat i 15 minuta vožnje od nas. Iako je možda u Hrvatskoj i dalje preporučujemo svim našim gostima da dožive ovo iskustvo jer je jedinstveno.

OTKRIJTE JEDNOSTAVNO OPUŠTANJE

Promatrajte vinograd i voćnjak na valovitim brežuljcima iza vašeg prozora. Uronite u umirujuću masažu nakon jutarnje vježbe u teretani. Osvježite se ronjenjem u unutarnjem bazenu. Probudite svoj apetit svježim proizvodima ubranim iz vlastitog staklenika, pripremljeni na tradicionalni način. Uživajte u šetnji kroz bajkovitu šumu. Opustite se vožnjom biciklom uz rijeku Unu ili Krušnicu.
Pecajte u smaragdnoj rijeci. Istražite okolna brda s autom ili quadom. U popodnevnim satima uživajte u roštilju na bosanski način u našoj konobi. Čvrsto spavajte obavijeni mirom i zvukovima prirode.

Proslavite posebne prigode

Proslavite svoju posebnu prigodu sa nama. Okupite svoje prijatelje da proslavite svoje predstojeće vjenčanje. Male ili velike rođendanske zabave za članove Vaše familije ili prijatelje. Uživajte u svom vjenčanju u miru prirode. Poboljšajte saradnju sa team building i održavajte korporativne sastanke i događaje u mirnom okruženju koje nudi i relaksaciju i avanturističke aktivnosti. Bez obzira na svrhu, naš tim ima iskustvo u asistenciji i organizaciji bilo koje vrste proslave.

Uronite u izučavanje prirode

Uljepšajte odmor svoje djece zdravom mješavinom zabave i učenja o prirodi: kako saditi sjeme, kako zalijevati biljke i cvijece, kako miješati zemlju, kako se brinuti o biljkama i drveću, kako presaditi sadnice, koje biljke idu zajedno i zašto, i još mnogo toga. Iskustva koja ih direktno uključuju u proces kako se sastojci iz našeg staklenika, vinograda i voćnjaka koriste u kuhinji za pripremu svojih ukusnih jela.

Priroda je divna učionica za sve uzraste – budi kreativnost i radoznalosti i želju za otkrivanjem, donoseći novootkrivenu svijest, uvažavanje i poštovanje naše okoline. Mlađe generacije su naša budućnost i važno je da shvate važnost brige o našoj životnoj sredini – za sebe i druge. Takva iskustva su dragocjena i sigurno će biti nezaboravna za Vaše najmlađe.

Udaljeno mjesto na kom se osjećate kao kod kuće

Ostavite užurbanost iza sebe i vratite se prirodi, na putu prema Zlatnoj Niti.

Smješteni nedaleko od neobičnog grada Bosanske Krupe, mi smo udaljeno utočište koje Vam je nadohvat ruke.

Naš tim će Vam rado pomoći u planiranju putovanja u i iz resorta, tako da sve što trebate odlučiti je hoćete li se prvo opustiti u spokoju naših sauna, uzeti osvježavajuću kupku u unutarnjem bazenu, skočiti na bicikl ili quad kako biste istražili svoju okolinu, ili uživati u tradicionalnom kulinarskom iskustvu u našem restoranu.

 

Zlatna Nit je Vaše vrelo.

Kombinirajući mješavinu opuštanja i uzbuđenja, čeka vas zdrav odmor. Zlatna Nit surađuje sa Zelenim otocima kako bi Vam pružila iskustvo koje odgovara Vašim potrebama. Ploviti rijekom Unom na čamcu sa familijom, prijateljima ili kolegama. Tražite intimnije iskustvo? Tada će kajak pružiti to iskustvo za posebnu prigodu. Želite istražiti kopno? Planinarenje, biciklijada ili quad safari je odgovor. Tražeći opuštenije vrijeme uz dobru muziku i odličnu atmosferu, onda će njihov beach bar sigurno odgovarati Vašim potrebama. Kakvu god avanturu želite, radimo zajedno s izvrsnim partnerom koji pruža upravo to i još mnogo toga. 

Jeste li spremni za opuštanje?

Rezervirajte danas vaš boravak kod nas.
Naš tim će vam pomoći da isplanirate svoj aranžman koji bi odražavao vašu konačnu viziju boravka u prirodi.