Bosanska Krupa, kao krila leptira ocrtana oko rijeke Une, smještena u srcu Kantona, prostrla se u dolini rijeke i biva. Kao žila kucavica, rijeka Una, sa svojom sestrom Krušnicom, daje život ovom gradu i tako, zajedno, sviraju harmoniju ljepote prirode i življenja.

Na ljepotu grada nećete mnogo čekati. S koje god strane da dolazite u Bosansku Krupu, dočekaće vas i pratiće Una, mudro zboreći priče ljepote i historije, ljubavi i prijateljstva. Usput ćete naučiti da u jednostavnosti leže najljepša sjećanja i da ćete ih, zajedno s lokalnim stanovništvom, lako graditi. I vratiti se, sigurno.

Mi smo, Zlatna Nit resort, udaljeni od grada oko 4km, lokalnim putem prirode i ljepote, podno Grmeča, obgrljeni šumom i čistim zrakom, tišinom, te florom i faunom našeg kraja. Resort se prostire na nekoliko hektara Krajiške zemlje, nudeći aktivnosti koje jedan odmor i želi i traži.
Zlatna Nit je mnogo više od samog smještaja i ljepote prirode. Nudi odmor, prijateljstvo, dobru hranu, zabavu, relaksaciju i najvažnije, slobodu.
Vi ste kreatori vašeg odmora, a mi nudimo aktivnosti koje će upotpuniti vaše želje i htijenja.
Jutarnjim džogingom ili brzom šetnjom do grada ili do lokalnog izletišta Šujnovac, ovisno o vašim mogućnostima, započnite vaša jutra.
I sa sportskim aktivnostima na našim terenima ili u teretani, aktivni odmor je uvijek dobrodošao, a adrenalinske aktivnosti poput quada ili biciklizma, nude okolna brda i lokalni makadamski putevi, koji se protežu podno Grmeča, sve do Bihaća. Ili biste se okušali u raftingu rijekom Unom, ljepotom vožnje rijekom Krušnicom, ribarenjem, vožnja lađom, uživanjem na vodi…

Bazen, saune, slana soba ili relax zona nudi drugu stranu odmora, gdje ćete uz wellness programe osvježiti svoje tijelo i dušu i odmoriti! U našem restoranu nudimo različita jela lokalne, ali i svjetskih kuhinja, koja će zabaviti vaša čula ukusa i oduševiti vas različitim okusima.

Mir i spokoj lokacije nosi sa sobom ljepotu odmora, koji sami gradite. Od buke ljeta i aktivnosti, koji možete provesti u bilo kojem dijelu kantona, bilo da uživate u aktivnostima Krupskog ljeta ili poželite otići do Nacionalnog parka Una ili čak i Plitvica, lokacija Bosanske Krupe je takva da je kao raskrsnica, vodi vas na različita mjesta, na veoma jednostavan način, bez muke. Ali vas i kao kružni tok, vraća na početno mjesto, sebi, u svoje ljepote i uživanje.

Zlatna Nit ovog ljeta, s vama i za vas, za odmor kakav želite. Javite se da zajedno konstruišemo najljepše momente ovog ljeta. Dobrodošli!