Ne trebamo vam mnogo kazivati o ljepoti prirode koja nas okružuje, podno Grmeča, 4 km od centra Bosanske Krupe, u srcu Unsko-sanskog kantona, u najljepšem dijelu BiH.
Odmor u potpunoj tišini ili ipak neka vrsta zabave, koju ćete privatno zadržati za sebe, poslovni sastanci ili konferencije, porodična druženja ili proslave, idealna smo lokacija za vas. Pored odlične gastronomske ponude, organski uzgojenog povrća iz naše bašte, odličnog smještaja, svježine zraka i prirode, privatnosti i osame, nudimo i različite programe opuštanja i relaksacije, kao i aktivnog odmora, ukoliko ste zainteresirani.

 


Pored teretane, koja je otvorena svaki dan za svoje članove, nudimo čitav niz wellness paketa, odlične hiking staze za uživanje u prirodi, ali i sportska igrališta, za one malo ozbiljnije igrače, bilo da imate neku ekipicu koja je željna sportskih dokazivanja i dobre zabave.
Wellness pakete koje nudimo su finska i bio sauna, slana soba, prostor za relaksaciju, te masaže.
Sauna i slana soba su dvije popularne opcije i imaju značajne zdravstvene prednosti.
Sauna se tradicionalno koristi za opuštanje mišića, poboljšanje cirkulacije i detoksikaciju tijela. Visoka temperatura u sauni pomaže otvaranju pora oslobađanju toksina iz tijela kroz znojenje. Redovno korištenje saune također može pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju kvalitete sna.
Slana soba, s druge strane, koristi se za terapiju koja je poznata po svojim antiseptičkim i protuupalnim svojstvima. Inhaliranje fine soli u slanoj sobi može pomoći u čišćenju dišnih puteva, ublažavanju simptoma astme i alergija, kao i smanjenju stresa i tjeskobe.
Dakle, ako tražite način da se opustite i poboljšate svoje zdravlje, posjet sauni ili slanoj sobi može biti odličan izbor.
Kad već govorimo o zdravstvenim prednostima, koje možete pronaći u našem Resortu, onda vam moramo reći da predivne staze od i do Zlatne Niti, spore šetnje ili pak brza, sportska pješačenja, su sastavni dio naše stvarnosti.
Bilo da pješačite od grada od Zlatne Niti, ili nam dođete na kafu i kolač, pa onda nastavite divnom stazom prirode i šumskih predjela, nećete se nimalo pokajati. Pored čistog vazduha, netaknute prirode i njene ljepote, te sunca koje vam miluje kožu, prednosti šetnje su neizmjerne.

 

Šetnja naime:
-Poboljšava zdravlje srca – redovna šetnja može pomoći u jačanju srčanog mišića i poboljšanju cirkulacije krvi.
-Smanjuje stres i tjeskobu – šetnja može pomoći u smanjenju razine stresa i tjeskobe zbog oslobađanja endorfina u mozak, koji su prirodni hormoni koji pomažu u smanjenju boli i poboljšanju raspoloženja.
-Poboljšava raspoloženje – istraživanja pokazuju da redovita šetnja može pomoći u smanjenju depresije i poboljšanju raspoloženja.
-Poboljšava kvalitetu sna – šetnja prije spavanja može pomoći u opuštanju tijela i poboljšanju kvalitete sna.
-Pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine – šetnja je jednostavna i učinkovita aktivnost koja može pomoći u sagorijevanju kalorija i održavanju zdrave tjelesne težine.
Dakle, ako tražite jednostavan način da poboljšate svoje zdravlje i dobrobit za sebe, razmislite o šetnji do Zlatne Niti. Kod nas se možete odmoriti, uz domaće proizvode i doooobru kafu, a potom nazad u svakodnevicu.
Izbor je vaš! Mi smo tu da vam učinimo i svakodnevno dobre aktivnosti malo ljepšim.