NASTUP – AMIRA MEDUNJANIN – SUBOTA 21H – 18 / 06 / 2022 

Amira Medunjanin poznata je bosanskohercegovačka pjevačica koja svojim glasom i predivnim sevdalinkama osvaja srca publike. Njezin glazbeni put počeo je s ciljem da svijetu približi kulturno-povijesno naslijeđe Bosne i Hercegovine, jer se tijekom diplomatskog rada susrela s brojnim predrasudama o svojoj zemlji. Neke od najpoznatijih uspješnica ove cijenjene umjetnice su „Kradem ti se u večeri“, „Ah, što ćemo ljubav kriti“, „Omer beže“, „Bogata sam, imam svega“, „Vjetar ružu poljuljkuje“, „Damar“ te mnoge druge. Treba naglasiti da je Amira Medunjanin, uz Božu Vreću, jedan od najutjecajnijih i najcjenjenijih izvođača te vrste glazbe, a ne ustručava se spajati tradicionalno i moderno kako bi doprla do svojih slušatelja.

 

2005. godine Amira Medunjanin je snimila svoj prvi samostalni album „Rosa“. Karijera joj je i prije izlaska tog albuma krenula uzlaznom putanjom, ali nakon toga je postala poznata u Velikoj Britaniji, Belgiji, Nizozemskoj i Luksemburgu, gdje je surađivala s mnogim stranim imenima.

Nakon albuma „Rosa“ nizali su se još mnogi uspješni studijski albumi među kojima su: „ Zumra“, „Amulette“, Silk & Stone“, „Damar“ te „Ascending“ koji je objavljen povodom 15 godina njezine umjetničke karijere. Objavljen je 27. srpnja 2018. godine u nakladi Croatia Recordsa, neposredno prije velikog koncerta u pulskoj Areni. Producent i aranžer albuma je Ante Gelo, a pjesme su snimljene u glazbenom studiju “Ora” u norveškom Trondheimu, u suradnji s  orkestrom Trondheim Solisten, dok je pjesma “Nestaćeš iz mog života” snimljena u Abbey Road studiju u Londonu, u suradnji s Bojanom Zulfikarpašićem.

Amira Medunjanin je ostala dosljedna svom predivnom izričaju i svojoj skromnosti. Publiku doživljava kao drugu obitelj, odnosno prijatelje kojima priča o svom životu. Svakom izvedbom savršeno dočara emocije pa nije ni čudo što neki u publici znaju i zaplakati tijekom njezinih koncerata.

 

REZERVACIJE – RESORT ZLATNA NIT +387 62 959 938